Industrials, legisladors i marques debaten sobre l’Estratègia UE per al Tèxtil Sostenible i Circular al TexMeeting CONNECTS organitzat per Texfor

El Passaport Digital de Producte (DPP, en anglès) i el Reglament UE sobre Ecodisseny han estat els temes centrals del debat organitzat per Texfor – Confederació de la Indústria Tèxtil, TexMeeting CONNECTS .

Es tracta d’eines que, segons preveu l’ Estratègia UE per al Tèxtil Sostenible i Circular, actualment en fase de debat a les institucions europees, hauran d’estar en vigor el 2030, encara que la seva implantació requereix modificacions legislatives, implementació de tecnologia digital i, sobre tot, l’acord i el compromís per part de tots els agents implicats en la cadena de valor tèxtil, les marques, l’Administració i els consumidors.

Els temes de debat

En el transcurs de l’acte, s’han dut a terme dues taules rodones:

1a. taula sobre El Passaport Digital de Producte, amb la participació de la directora del Consorci Comerç Artesania i Moda de CatalunyaAgnès Russiñol, el conseller d’Indústria de la Representació Permanent d’Espanya a la Unió Europea, Alberto Ruiz, la secretària seneral de Texfor i responsable de política comercial al CIE, Marta Castells i el CEO de Tèxtil Ortiz, Abel Ortiz, com a veu de la indústria tèxtil.

2a taula sobre Ecodisseny, el futur del tèxtil sostenible i circular, que ha comptat amb les intervencions de Josep Pagès, director comercial i de sostenibilitat de l’empresa tèxtil, Pagès Valentí, Maria Rincón, Team Leader d’Economia Circular de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea i Antonio Roade, responsable de sostenibilitat d’Adolfo Domínguez.

El vicepresident de Texfor, Josep Moré, ha clausurat el TexMeeting CONNECTS destacant que “tenim molt clara la meta: una indústria tèxtil forta, sostenible i innovadora. Vull agrair la resiliència dels empresaris i empresàries que busquen solucions cada dia als problemes del sector” .

Més d’un centenar de persones, entre fabricants tèxtils, dissenyadors, estudiants universitaris i responsables de l’Administració, han assistit a la conferència anual de Texfor que s’ha dut a terme al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona. El TexMeeting CONNECTS, que forma part de les activitats programades per la 080 Barcelona Fashion Week.

Podeu aprofundir en les intervencions i conclusions dels debats accedint al web de Texfor, en aquest ENLLAÇ 

Foto de portada: Marcelo Augelli