Aquest dimecres, 25 de novembre l’ISP, Joves Empresaris i Directius Industrials conjuntament amb el Club de Joves Empresaris del Centre Metal·lúrgic i el Cercle Cecot Joves Empresaris han celebrat un Esmorzar d’Economia que ha tingut com a ponent  l’economista Miquel Puig.  

Durant la sessió, que també ha comptat amb la presència de joves empresaris de la Xarxa Onion, en Miquel Puig s’ha basat en el seu darrer llibre “Un bon país no és un país low cost” per explicar quines són les característiques d’un país decent i quins són els paràmetres per mesurar aquesta decència.

Amb unes entenedores comparatives en Puig ha situat el nivell de prosperitat i equitat d ‘Espanya i Catalunya en relació a altres països.

El doctor en ciències econòmiques ha explicat com són els models econòmics dels països més pròspers en base a la seva productivitat, equitat o inversió en R+D ,entre d’altres paràmetres, i quins són els mecanismes per aconseguir aquesta prosperitat que varien des de la implementació d’un salari mínim digne, la concertació sindical o la selecció de la immigració des de la perspectiva del treball qualificat i ben remunerat.

Al llarg de l’esmorzar també han sorgit altres temes com el manteniment de l’estat del benestar o el tema de les pensions, i s’ha establert un interessant debat entre els assistents.