• El programa de Jordi Casas té per missió contribuir a posar en valor el sector industrial català com a principal motor de creació d’ocupació estable i de qualitat, esdevenint un factor d’estabilitat en l’economia productiva. El seu pla d’acció contempla la col·laboració amb diferents entitats econòmiques i socials del país.
  • Miquel Nadal, director general del Cercle d’Economia, i Jordi Alberich, actual president de M&A Fusiones y Adquisiciones, s’incorporen als renovats òrgans de govern.
  • Constituïda l’any 2000, la Fundació té el seu origen en el Gremi de Fabricants de Sabadell, associació empresarial fundada en el 1559 essent una de les més antigues del país, l’objectiu del qual és la defensa dels interessos de la indústria en general, i de la indústria tèxtil en particular.

La Fundació per la Indústria, institució hereva del Gremi de Fabricants de Sabadell, ha nomenat Jordi Casas i Bedós com a nou president de l’entitat. La renovació dels òrgans de govern del patronat, format per 14 membres, té com a objectiu donar un nou impuls als interessos de la indústria en general, i de la indústria tèxtil en particular, a partir de l’ampliació de l’activitat de l’entitat.

Casas, que substitueix Antoni Monés en la presidència de la Fundació, ha estat elegit per unanimitat del patronat i compta amb una trajectòria àmplia com assessor jurídic del Gremi de Fabricants durant més de 15 anys. A més, ha representat el gremi tèxtil i industrial en organitzacions com la CEOE i Foment del Treball Nacional. Casas també ha estat diputat al Congrés i al Parlament de Catalunya, i senador durant diverses legislatures, així com delegat del Govern de la Generalitat a Madrid.

“És un honor ocupar la presidència d’una entitat amb unes arrels que es remunten al 1559 -assegura el nou president, Jordi Casas-; el nou patronat de la Fundació per la Indústria té per missió posar en valor del sector industrial català com a principal motor de creació d’ocupació estable i de qualitat, esdevenint un factor d’estabilitat en l’economia productiva”.

Entre els reptes que té la indústria, i als quals la Fundació vol fer front, també hi ha el de generar valor acompanyant les empreses en el seu camí cap a la digitalització i en la millora de les seves polítiques de sostenibilitat. Tal com apunta Casas, “la prioritat de l’entitat és dotar el teixit empresarial del país de les eines necessàries per a contribuir a que sigui sòlid, sostenible i competitiu”.

L’obra de govern del nou patronat presidit per Jordi Casas i Bedós s’estructura al voltant dels sis punts principals de la seva candidatura.

Dels 14 patrons de la Fundació per la Indústria, deu són empresaris del sector tèxtil i industrial i alguns, en el passat, han estat membres de la junta de l’ISP.

Podeu accedir a la informació completa per conèixer els punts principals de la candidatura, així com la composició del patronat i altra informació de la Fundació per la Indústria en aquest ENLLAÇ