“Esteve Gené (GFS): “Necesitamos que nuestros competidores jueguen con las mismas normas”

El presidente del Gremi de Fabricants de Sabadell (GFS) se muestra optimista ante la hiperregulación en materia de sostenibilidad, pero exige que la Unión Europea pida los mismos requisitos al resto de países que operen en España”. (Modaes)

Compartim amb vosaltres una entrevista publicada a la revista Modaes amb el president del Gremi de FabricantsEsteve Gené.

En aquesta conversa, Esteve Gené reflexiona sobre els reptes i les oportunitats que el sector tèxtil ha enfrontat i enfronta, així com les seves perspectives per al futur. I aborda diversos temes clau, com la hiperregulació, la moda, la sostenibilitat o la innovació.

Gené destaca la capacitat del sector per adaptar-se als reptes, com els impactes dels canvis en els preus de l’energia i la situació geopolítica, i ressalta la resiliència del sector com a fonament per al futur.

En clau de sostenibilitat analitza la necessitat d’innovar en processos per assolir una plena circularitat en la indústria tèxtil, així com la importància de reutilitzar les matèries primeres com a clau per a una transició sostenible. Cal també replantejar-se el model de fast fashion i apostar per una moda de més qualitat i menys quantitat, reduint d’aquesta manera el seu impacte ambiental.

El president del Gremi de Fabricants, aborda l’impacte de la hiperregulació en matèria de sostenibilitat per a la indústria tèxtil i la necessitat que aquesta sigui global per garantir una competència justa.

Aquesta entrevista ofereix una visió sobre els desafiaments i les oportunitats que enfronta la nostra indústria, així com la importància de la sostenibilitat i la innovació en el seu futur.

Us convidem a llegir l’entrevista completa a Modaes en aquest enllaç: ENTREVISTA

 

Esteve Gené, va ser membre de la junta directiva  de l’ISP entre 2002 i 2008, i va ostentar la presidència entre 2006 i 2008.