L’Associació Àmbit B30 junt amb la Fundació per la Indústria. Sabadell 1559 presenten l’informe “Pla de noves oportunitats educatives: mapeig de l’oferta de formació professional del territori de l’Associació Àmbit B30”.

La seu de la Fundació per la Indústria ha acollit la presentació del projecte de Mapeig de l’oferta de formació professional de l’àmbit B30. La iniciativa vol esdevenir una eina de planificació estratègica del territori, tenint en compte aspectes vinculats tant a l’oferta com a la demanda i la seva vinculació amb el món del treball. Entre altres objectius, es vol dibuixar d’un mapa complet i actualitzat de l’FP al territori i explorar les necessitats existents, incorporant les mirades dels diferents agents econòmics i socials.

A la presentació de l’acte han intervingut el Sr. Antoni Monés, expresident de la Fundació per la Indústria. Sabadell 1559; la Sra. Isabel Garcia, vicepresidenta de l’associació Àmbit B30 i alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; la Sra. Glòria Colom, diputada adjunta d’Educació de la Diputació de Barcelona i la Sra. Eva Menor, presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona.

Abans de presentar l’informe s’ha comptat amb la ponència del Sr. Oriol Homs, sociòleg, el qual ha volgut fer una anàlisi sobre l’evolució dels perfils professionals i les noves necessitats de formació i com estan canviant les competències de les professions a Espanya i la seva repercussió en els requisits formatius dels perfils professionals que demanen les empreses. El Sr. Homs ha volgut posar l’èmfasi que cal una millor orientació, no només pels i les joves sinó també per les persones de més de cinquanta anys en situació d’atur.

Finalment, la presentació de l’informe “Pla de noves oportunitats educatives: mapeig de l’oferta de formació professional del territori de l’Associació Àmbit B30” l’han realitzat la Sra. Núria Aymerich, secretaria general del Gremi de Fabricants de Sabadell i la Sra. Gemma Latorre, politòloga i directora de l’Àrea de Projectes Educatius i d’Orientació en D’EP Institut (empresa redactora de l’informe per encàrrec de la Diputació de Barcelona). Ambdues han pogut exposar tot allò que recull l’informe. Donant una visió de quina és l’oferta formativa que existeix actualment al territori de l’àmbit B30, quines són les necessitats per part de les empreses i com l’oferta i la demana no acaba d’encaixar. Alhora s’han presentat 5 línies d’actuació per tal de donar solució a aquest desajust.
Per finalitzar l’acte el Sr. Josep Monràs, Coordinador general de l’Associació Àmbit B30, ha destacat la potencialitat econòmica de l’àmbit de la B30 i el pol de coneixement que suposa.

(…)

En aquest ENLLAÇ al web de la Fundació per la Indústria, podeu ampliar aquesta informació i accedir al “Pla de noves oportunitats educatives: mapeig de l’oferta de formació professional del territori de l’Associació Àmbit B30” i a la presentació del Sr. Oriol Homs “Evolució dels perfils professionals i noves necessitats de formació”,