La Fundació per la Indústria ha nomenat a Antoni Monés i Farré nou president de l’entitat.

La Fundació per la Indústria. Sabadell 1559, té el seu origen en l’anomenada Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell que fou constituïda l’any 2000 per iniciativa del Gremi de Fabricants de Sabadell, impulsor l’any 1947 de l’Institut Sallarès i Pla – ISP, Joves empresaris i Directius Industrials.

Antoni Monés és empresari tèxtil i inversor en capital risc i medi ambient. Pertany a la segona generació de l’empresa tèxtil Monés Monlan. La firma, fundada el 1947, es dedica a la preparació i la comercialització, en l’àmbit internacional, de llana europea per a usos industrials, principalment per a filatura.

El nou president de la Fundació per la Indústria  va ser membre de la Junta Directiva del Gremi de Fabricants entre els anys 1985 i 1994 i forma part de la Fundació des de la seva constitució. Igualment és patró de la Fundació Avan i la Fundació Bosch i Cardellach, de caire assistencial i cultural respectivament. Monés és llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El president del Gremi de Fabricants, Esteve Gené, i el vicepresident, Ricard Artigas, ocupen els càrrecs de vicepresident i secretari de la Fundació, respectivament. Artigas, també pertany a  l’ISP. Rosvi Moix, membre de la Junta Directiva del Gremi, és vicepresidenta econòmica de l’entitat.

La missió de la Fundació és acompanyar a la petita i mitjana empresa industrial catalana, proposant accions concretes, la creació i transmissió de coneixement, la sensibilització per l’adequació a les noves realitats, sempre en un marc de creació d’ocupació de qualitat, i de sostenibilitat mediambiental.

Des d’aquest ENLLAÇ  podeu conèixer els membres del Patronat de la Fundació per la Indústria.

També podeu saber més de la Fundació per la Indústria AQUÍ i en aquest VIDEO de presentació.