Institut Sallarès i Pla, joves empresaris
i directius industrials

És una organització catalana de joves industrials creada fa més de 60 anys amb l’objectiu de crear noves vocacions industrials entre la joventut i aconseguir establir un marc propici per al desenvolupament de les noves indústries i la continuïtat i creixement de les existents.ORIGEN

Gremi_de_fabricants_detall_nom

L’Institut Sallarès i Pla fou fundat l’any 1947 en el si del Gremi de Fabricants de Sabadell. Hereu de la tradició industrial tèxtil de Sabadell, l’ Institut porta el nom d’una de les personalitats més rellevats de la història econòmica i empresarial de Sabadell,  Joan Sallarès i Pla que, a més a més de diputat, va ser president del Foment del Treball i de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.


OBJECTIU

És objectiu de l’ISP potenciar la indústria i fomentar les vocacions industrials i les interrelacions encaminades a millorar la competitivitat de les empreses i del sector Des dels seus inicis, els objectius de l’ISP han estat fomentar la formació dels joves empresaris i directius industrials en els aspectes socials, econòmics i culturals, com a complement a la seva pròpia formació específica, així com fomentar l’esperit corporatiu treballant plegats en la defensa del sector industrial i establint sinèrgies de col·laboració amb altres agents per compartir experiències, informació i formació. És també un objectiu fonamental de l’ISP la defensa dels interessos de la indústria i de l’economia catalana a través de les empreses, afavorint la generació de llocs de treball i fomentant la riquesa del país.


EL NOSTRE REPTE

- Impulsar la indústria i fer-les més competitives a nivell individual i del sector.

- Afavorir el nostre creixement personal i relacional .

- Potenciar les relacions personals entre els seus socis i també la d’aquests amb altres professionals i agents socials, polítics, econòmics, etc. que poden facilitar tant el desenvolupament individual del soci com facilitar contactes envers a la seva tasca professional en el present i en el futur.

- Facilitar les relacions i el treball cooperatiu (col·laborar per competir).

- Esperonar polítiques encaminades a incrementar la competitivitat del país.

Qui som

PRESIDENT

Bernat Ladrón de Guevara PRODUCCIONES J. MANUBENS, S.A.

VICEPRESIDENT

Marc Vila CITEL

VICEPRESIDENT INSTITUCIONAL

Abel Ortiz TEXTIL A. ORTIZ, SA

VOCALS

Marta Bombardó BMC ACTIVITATS
Jaume Cabré LA INDUSTRIAL ALGODONERA, SA
Ramon Fort DISPATCHMON
Albert Talarn BYETSA
Jesús Beneyto TEXTIL OLIUS S.A.
Elena Díaz GREMI FABRICANTS SABADELL

QUÈ FEM

L’ISP LOBBY JOVE PER A LA INDÚSTRIA

L’ISP vol fer d’altaveu dels joves industrials davant l’Administració i els agents socials, essent un canal de comunicació per a la societat civil i per a la indústria i ajudar les empreses a seguir millorant i a crear més llocs de treball i riquesa per al país.


NETWORKING

Establim relacions amb altres joves com nosaltres de diversos àmbits industrials i amb les mateixes necessitats.

Compartim moments i sinèrgies amb altres persones per conèixer-nos personal i professionalment, per conèixer els nostres negocis, per aprendre dels altres i amb els altres, per establir possibles col·laboracions,per  compartir informació.

Ens agrada SUMAR, COMPARTIR I COOPERAR en benefici de la indústria i la societat.


FORMACIÓ

Des dels seus inicis, els objectius de l’ISP han estat fomentar la formació dels joves empresaris i directius industrials en els aspectes socials, econòmics i culturals, com a complement a la seva pròpia formació específica, així com fomentar l’esperit corporatiu treballant plegats en la defensa del sector industrial i establint sinèrgies de col·laboració amb altres agents per compartir experiències, informació i formació.


La Formació és i ha de seguir sent un dels grans objectius de l’ISP.ACTIVITATS

L’ISP és una entitat representativa dels joves industrials i un referent per a la indústria i per a la societat civil. En aquesta línia l’ISP organitza diversos tipus d’activitats des de la pròpia entitat i/o amb col·laboració amb d’altres organismes: visites a empreses; conferències; dinars-col·loqui; esmorzars d’economia; realització d’estudis econòmics, empresarials, socials, etc.; organització d’accions formatives i altres activitats de caràcter més lúdic que ajuden a enfortir les relacions personals i professionals.

Una de les activitats més destacades són els sopars (o dinars) col·loqui, on s’ha portat a una llarga llista de convidats de primer nivell, amb els que es té l’ocasió de menjar i parlar informalment sobre els temes d’actualitat o sobre el propi convidat i la seva feina. Són en “petit comitè” i permeten gaudir i participar de la vetllada. Aquests Sopars/ Dinars Col·loqui han comptat amb personatges tan destacats com Jordi Pujol, Antoni Bassas, Xavier Sala i Martín, Sandro Rosell o Joan Puigcercós per citar només alguns exemples.