ELS JOVES EMPRESARIS DE L’ISP VISITEN CURTIDOS BADIA I EL CLÙSTER DE LA PELL D’IGUALADA
27/10/2015
ELS JOVES EMPRESARIS DE L’ISP VISITEN  CURTIDOS BADIA I EL CLÙSTER DE LA PELL D’IGUALADA

Els 6 d’octubre l’ ISP, Joves Empresaris i Directius Industrials van tenir la possibilitat de visitar l’empresa igualadina Curtidos Badia i el Clúster de la Pell d’Igualada.

 

Durant la visita els joves industrials van estar acompanyats pel Sr. Xavier Badia, gerent de l’empresa i president del Gremi de Blanquers d’Igualada –entre d’altres càrrecs-, i pel Sr. Marc Rius, responsable de màrqueting i comunicació.

 

Curtidos Badia, que originàriament es dedicava a la fabricació de soles de sabates, va ser fundada l’any 1889. En l’actualitat i de la mà del seu gerent (quarta generació familiar) s’ha reconvertit en una empresa puntera en el tractament de la pell, amb 200 treballadors i amb un important creixement,  que  aprovisiona a grans marques de luxe en marroquineria a nivell mundial.

 

En la visita a la planta de producció vam poder conèixer el tractament i reciclatge de la pell que arriba com a part del residu de la indústria càrnia vacuna fins a convertir-se mitjançant un elaborat i acurat procés en un producte d’alt valor afegit. També vàrem visitar altres dependències de l’empresa com el laboratori químic de tintura o la nova planta on està ubicat el showroom.

 

Curtidos Badia aposta per l´ús de matèria primera d’alta qualitat, per la producció local, la sostenibilitat i respecte del mediambient , la responsabilitat social, la personalització del producte en base als requeriments dels seus clients, i per pertànyer a un col·lectiu més ampli d’empreses adoberes, centre tecnol·lógic, universitat i xarxa de museus que configuren el Clúster de la pell d’Igualada.

 

Una empresa orientada a les peculiaritats del client i al desenvolupament econòmic i social de la seva àrea d’influència.

 

Així, doncs, vam visitar algunes de les instal·lacions del Clúster de la Pell com la nova seu del clúster que s’inaugurarà properament o  l’Escola d’Enginyeria d’Igualada que està ubicada al Campus Universitari de la ciutat. Precisament aquest Campus acull la Càtedra A3 en innovació de la Pell, el Tèxtil i la Moda.

 

La permanència de la Universitat ha estat possible a l’esforç de l’administració i del propi Clúster de la Pell que ha cedit part del terreny així com el laboratori equipat amb el material necessari. Tot això és  fruit de l’ interès de preservar un sector industrial present a l’Anoia des de fa més de 700 anys i d’apostar per la formació i l’ inserció laboral dels joves de la comarca.

 

badia2

Comparteix :

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 2 =

Us informem que les dades que figuren en aquesta comunicació estan incloses en un fitxer automatitzat, el responsable del qual és Fundació per la Indústria. Sabadell 1559, amb la finalitat d'intercanviar informació amb vostè per via telemàtica. La base del tractament de dades és l’ interès legítim de l’ISP \- Fundació per la Indústria i el destinatari en aquest intercanvi. Les dades es conservaran mentre es mantingui la relació o si se sol·licita la supressió, i en el seu cas, durant els terminis legals d’aplicació. No estan previstes transferències internacionals. Si desitgeu fer ús del dret d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició , portabilitat i limitació en relació a les vostres dades, adreceu una comunicació a isp@isp.cat o en la nostra seu a c/ Sant Quirze, 30 (08201 Sabadell), així com reclamar davant l’Autoritat de Control : www.agpd.es.